23.05.13

Začátek & Zázvorová limonáda s mátou a limetkou

Přestože jsem asi ten nejvybíravější člověk na světě, co se jídla týče, snažím se experimentovat, kombinovat různé chutě a vařit denně nebo alespoň obden. Pár týdnů před maturitou mě napadlo, že bych si mohla založit blog o jídle, sdílet svoje oblíbené recepty a motivovat své blízké a přátele k vaření.
Takže Nikolko a Lucko, tohle je hlavně pro vás!

A nechci začít ničím jiným, než svojí oblíbenou zázvorovou limonádou. Nejlepší je ledově vychlazená, receptů na ni najdete všude spousty a je to přímo vitamínová bomba. Já vycházím (až na pár úprav) z receptu Martina Škody, jehož kuchařku mám doma :)

Zázvorová limonáda s mátou a limetkou

asi 100 g zázvoru
2 limetky
pár lístků čerstvé máty nebo meduňky
1 l perlivé vody
3 vrchovaté lžíce třtinového cukru


Nejdříve dáme vařit litr perlivé vody. Mezitím oškrábeme a nastrouháme zázvor a vhodíme ho do džbánu nebo jiné nádoby a zalijeme vroucí vodou. Nastrouháme si kůru z jedné limetky a asi poloviční množství vhodíme k zázvoru.



Necháme asi čtvrt hodiny louhovat, přecedíme přes sítko a osladíme třtinovým cukrem. Přilijeme šťávu ze dvou vymačkaných limetek, přisypeme zbytek nastrouhané kůry, lístky máty nebo meduňky a přelijeme do lahve. Hotovou limonádu dáme vychladit.


Žádné komentáře:

Okomentovat