Bohužel podzimní šero nejde dohromady s podařenými fotkami. Těch se dočkáte zase až na jaře nebo za slunného počasí.
French fries s domácí tatarkou
brambory (nejlepší je typ C)
rostlinný olej
sůl
rostlinný olej
sůl
1 čerstvé vejce
230 ml oleje
2 lžičky plnotučené hořčice
1 kyselá okurka
petrželka
230 ml oleje
2 lžičky plnotučené hořčice
1 kyselá okurka
petrželka
sůl
pepř
pepř
Do misky rozklepneme vejce, přilijeme rostlinný olej a přidáme hořčici. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Ponorným mixérem vše rozmixujeme, vznikne hladká emulze. Do ní přisypeme nadrobno nakrájenou kyselou okurku, petrželku, sůl a pepř.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké hranolky a namočíme do studené vody. V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje na stupni 4. Hranolky osušíme a vložíme je do horkého oleje. Necháme je 5 minut smažit a poté je vyjmeme. Při prvním smažení hranolky změknou.
Nyní olej rozpálíme na sporáku na stupeň 6. Hranolky v něm smažíme dalších 5 minut. Budou poté krásně křupavé a zlatavé. Vyjmeme je, položíme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Hranolky osolíme a podáváme je s domácí tatarkou.
Ahoj, velmi ráda bych na tebe získala mejlový kontakt, abych ti mohla zaslat, doufám, zajímavou nabídku, jež tě osloví ;)
OdpovědětVymazatPředem dík!
manaska@seznam.cz