05.02.14

Pečené papričky plněné ricottou

Když se mi opravdu nechce vařit nic složitého, volím tyhle pečené papriky. Ta kombinace s čerstvou ricottou, balkánským sýrem a bylinkami je prostě skvělá. Dají se jíst jen tak samotné nebo s jakýmkoliv pečivem, já k nim zvolila indický naan (recept na něj přidám hned zítra).
Můžete plnit papričky jakékoliv velikosti - tyhle maličké, kapie nebo klasické papriky. Nejlepší jsou ale ty červené (nebo žluté), protože jsou sladší než jiné druhy. Množství náplně pak samozřejmě záleží na velikosti paprik.

Pečené papriky plněné ricottou
náplň na 3 velké papriky nebo velkou spoustu těchto malých

250 g ricotty
200 g balkánského sýra
velká hrst nasekaných bylinek (pažitka, tymián, bazalka, rozmarýn...)
červené nebo žluté papričky


V misce smícháme ricottu, balkánský sýr a nasekané bylinky a necháme chladit v lednici.


Z paprik odřízneme vrchní části a vyndáme z nich jadřince. 5 minut je pečeme pod grilem v troubě,


Ještě horké papriky naplníme náplní z ricotty a sýra a podáváme. Můžeme je pokapat olivovým olejem.




Žádné komentáře:

Okomentovat