Krémová míchaná vajíčka se zakysanou smetanou
3 vejce
lžíce másla
lžíce zakysané smetany
mořská sůl
jemně nasekaná pažitka nebo petrželka
lžíce másla
lžíce zakysané smetany
mořská sůl
jemně nasekaná pažitka nebo petrželka
Jak se připravují míchaná vajíčka asi nemusím nikomu vysvětlovat. Celý trik ale spočívá v tom, že máslo i vajíčka rozmícháte ve studeném hrnci nebo pánvi do hladké pěny a za stálého míchání opékáte při nízké teplotě. Až začnou tuhnout, odstavíte je a promícháte. Tento proces zopakujete asi třikrát. Když jsou vajíčka dostatečně jemná, přidáte lžičku zakysané smetany. Osolíte a podáváte na opečeném toastu nebo plátku chleba s grilovanými cherry rajčátky a čerstvými bylinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat