Skořicové švýcarky
na 12 menších kusů
na těsto
500 g mouky (já míchám 250 g polohrubé a 250 g hladké)
100 g cukru krupice
1 vejce
100 g rozpuštěného másla
půl kostky droždí (21 g)
špetka soli
cca 150 ml teplého mléka
olej na potření placek
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání
na náplň
3 lžíce strouhanky
2 lžíce cukru
1 lžíce mleté skořice
Mouku odvážíme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek, ve kterém připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic, lžíce cukru a tří lžic teplého mléka. Po 10 minutách přilijeme rozpuštěné máslo, zbytek mléka, 1 vejce a přisypeme zbytek cukru a špetku soli. Zaděláme kynuté těsto, posypeme moukou a necháme alespoň hodinu na teplém místě.
Mezitím v misce smícháme 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce cukru a 1 lžíci skořice.
Po vykynutí si předehřejeme troubu na 200° a těsto rozdělíme na 2 poloviny. Každou zvlášť vyválíme na placku, pomažeme olejem a posypeme sypkou směsí. Poté ji srolujeme do úzkého válečku a ten rozřežeme cca na 6 částí.
Každou část uprostřed promáčkneme tupou stranou příborového nože, tak jako na fotce.
Švýcarky vyskládáme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut péct. Můžeme je posypat moučkovým cukrem.
To vypadá božsky! Určitě vyzkouším :) :). Já chystám na zítra článek o grilování, tak můžeš kouknout.
OdpovědětVymazathttp://moniislifestyle.blogspot.cz/ :)
Panečku! To jsem si vždycky kupovala na poutích =) Určitě vyzkouším! Máš tu krásné recepty! ;)
OdpovědětVymazatDěkuju moc, Páji :))
OdpovědětVymazat