28.05.13

Špenátové fusilli s ricottou a kuřecím masem na tymiánu

Tohle jídlo bych nazvala svým maturitním. Vařila jsem ho, když jsme se s Nikolkou učily a pak i o svaťáku, když jsem neměla na nic čas. Je naprosto jednoduché a kombinace ricotty se špenátem je skvělá a chutná dokonce i zarputilým odpůrcům špenátu, jako je táta.

Špenátové fusilli s ricottou a kuřecím masem na tymiánu
na 2 porce

250 g italských těstovin (fusilli, penne, farfalle..)
2 lžíce ricotty
2 lžíce sekaného špenátu ochuceného česnekem a smetanou
1 větší nebo 2 menší kuřecí prsa
hrst tymiánu
olivový olej
sůl a pepř



Do osolené vroucí vody kápneme olivový olej a nasypeme těstoviny. Teplotu ztlumíme na nízký stupeň a necháme vařit. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí prso posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a dáme ho na rozpálenou pánev. Do masa nepícháme vidličkou a smažíme ho zprudka, aby nevytekla šťáva. Když zezlátne, sporák vypneme, ale necháme ho na horké pánvi, aby se dopeklo. Těstoviny slijeme a smícháme se sekaným špenátem a ricottou. Posypeme s čerstvým tymiánem a parmazánem.


Kuřecí prso můžeme podávat vcelku nebo nakrájené na menší kousky. 




Žádné komentáře:

Okomentovat