27.06.13

Brokolicová polévka s ricottou

Je jemná, krémová a krásně zahřeje. Přesto jsem si ještě nedávno nedokázala představit, že bych ji uvařila nebo ještě hůř jedla. Stejně jako špenát, petržel nebo rajčata. Chutě se ale mění, takže jsem dnes uvařila brokolicovou polévku s ricottou, chlebovými krutony a osmaženou slaninou.

Brokolicová polévka s ricottou
500 g brokolice
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
půl cibule
dvě lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
120 g ricotty
125 ml smetany
sůl, pepř

krajíc staršího chleba
lžíce másla

2 plátky slaniny



Na olivovém oleji osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme kusy brokolice, zajilejeme horkým vývarem a krátce povaříme. Mezitím v misce rozmícháme ricottu se smetanou a prolisovaným česnekem. Poté brokolici dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme ricottu se smetanou a povaříme. Na lžíci másla osmahneme kostičky chleba. Polévku osolíme a opepříme a podáváme s krutony. Můžeme přidat také lžíci zakysané smetany, čerstvé bylinky a opečené plátky slaniny.



Žádné komentáře:

Okomentovat