10.06.13

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat - česky čokoládová pěna. Beru jako zázrak, že mi ztuhla, protože před pár lety se úplně nezadařilo - chyba mohla být v málo vyšlehané smetaně. Ale určitě stojí za vyzkoušení, protože chutná přímo nebesky.

Mousse au chocolat
na 4 malé mističky

100 g kvalitní hořké čokolády
lžíce másla
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
lžíce cukru krupice
lžíce moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
lístky máty na ozdobení


Do hrnce s horkou vodou, vložíme ohnivzdornou misku a přivedeme k varu. Do misky vložíme nasekanou čokoládu a máslo, mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavíme z plotny.
Našleháme si žloutky s cukrem krupice do jemné pěny a přimícháme je do rozpuštěné čokolády. Bílky našleháme se špetkou soli do tuhého sněhu a přimícháme ke směsi. Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme do tuha a také přimícháme. Směs rozdělíme do mističek a dáme minimálně na 4 hodiny do ledničky. Před podáváním ozdobíme lístky máty.


Žádné komentáře:

Okomentovat