09.06.13

Rajčatová polévka

Sytá, dobrá a hlavně rychlá a jednoduchá. A taky jemná díky zakysané smetaně. Dá se vařit z čerstvých rajčat, která zalijete horkou vodou a po pár minutách jednoduše oloupete. Použít se dají ale i konzervovaná loupaná rajčata, chuť se nijak nemění.

Rajčatová polévka

olivový olej
1 menší cibule
2 stroužky česneku
plechovka loupaných rajčat (400 g)
půl litru zeleninového vývaru
sůl pepř

4 lžíce zakysané smetany
bazalka
hoblinky parmazánu (nemusí být)

Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a zpěníme v hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme rajčata, krátce povaříme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a opepříme a vaříme dalších 15 min. Rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s lžící zakysané smetany, čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat