08.06.13

Quesadilla se salsou z grilované zeleniny

Quesadilla (čti kesadíja) - mexická tortilla plněná čedarem, grilovaným masem a třeba zeleninou. Naprosto perfektní lehká večeře po dnešním výletu na bruslích, kdy nás bohužel zastihly kroupy. Můžete si ji naplnit vážně čímkoliv, ale kombinace grilovaného masa a roztátého čedaru, je podle mě tak chuťové bohatá, že není potřeba zbytečně chutě překombinovat. Quesadilla se obvykle podává s nějakou dobrou salsou - třeba s guacamole, ale já dnes vyzkoušela vlastní salsu z grilované papriky, rajčete a cibule s čerstvým koriandrem.

Quesadilla se salsou z grilované zeleniny

1 masité rajče
1 malá červená paprika nebo půl větší
čtvrt cibule
mleté chilli nebo cayenský pepř
lžíce olivového oleje
sůl
čerstvý koriandr

2 pšeničné tortilly (kupované nebo vlastní - recept zde)
1 větší kuřecí prso
mexické koření (ale postačí i grilovací koření s chilli nebo s cayenským pepřem)
sůl
4 plátky slaniny
100 g čedaru
rostlinný olej

Nejdříve připravíme salsu. Rajče a papriku nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno a vložíme spolu s lžící olivového oleje do zapékací misky, posypeme špetkou chilli nebo cayenského pepřea dáme na 20 minut do trouby grilovat. Kuřecí maso omyjeme, naklepeme a okořeníme mexickým kořením, osmažíme na lžíci oleje, osolíme a nakrájíme na proužky.


Čedar nakrájime na kostičky a slaninu opečeme na oleji. Zapékací misku vyndáme z trouby, zeleninu posypeme pár lístky koriandru a dle chuti dosolíme.


Směs rozmixujeme a přelijeme do menší mističky. Rozehřejeme si suchou pánev a položíme na ni tortilu. Na půlku tortilly rozložíme kuřecí maso, slaninu a zasypeme čedarem a nasekaným koriandrem. Tortillu přehneme, nejdříve opékáme z jedné a pak z druhé strany. Trvá to rychle, maximálně minutu z každé strany. Tortillu nakrájíme krájecím kolečkem na pizzu na 3 dílky a podáváme se salsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat