26.08.13

Brynzové halušky

Brynzové halušky patří k mým nejoblíbenějším jídlům. A snad jen moje kamarádka Nikča je má ještě radši než já. Když jsme byli se školou na Slovensku jedly jsme je spolu snad pořád. A proto ode mě k Vánocům nedostala ani naušnice, ani šminky ale síto na halušky.

Brynzové halušky
4 porce

5 větších brambor
1 vajíčko
polohrubá mouka
sůl

250 - 300 g uzeného masa nebo bílé uzené slaniny
125 g brynzy
1 menší cibule
sádlo nebo olej

Brambory nastrouháme a přimícháme do nich vajíčko a sůl. Postupně přidáváme polohrubou mouku. Těsto by mělo být hustší než na bramboráky, nesmí téct a měla by v něm stát vařečka, ale zase ne příliš tuhé aby šlo protlačovat sítem.

Uzené maso i cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle a přidáme uzené maso. Vše opečeme.

Připravíme dva velké hrnce a do jednoho dáme vařit vodu. Když se vaří, protlačíme do ní přes síto na halušky část těsta. Halušky jsou hotové po pár minutách, když vyplavou na hladinu. Poté je přecedíme nad druhým hrncem. Vodu přelijeme zpět do prvního, přivedeme k varu a pokračujeme s další várkou těsta. Hotové halušky ukládáme ve skleněné nebo keramické míse, kde je ještě horké smícháváme s brynzou. Když zpracujeme všechno těsto a halušky jsou hotové podáváme je s opečeným masem.


Pokud jste si všimli v levé části blogu najdete pod Archivem oddíl "Chcete být informování o nových příspevcích?" Stačí když zde uvedete svůj e-mail. Poté vám na vaši uvedenou mailovou adresu přijde e-mail s názvem Activate your email subscription to: Tiny meal time s odkazem na který kliknete.Poté vám již budou denně přicházet informace o nově přidaném receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat