14.08.13

Spaghetti carbonara

Pravé italské spaghetti carbonara se připravují pouze z těchto surovin - z italských špaget, pancetty, vaječných žloutků, olivového oleje, parmezánu a čerstvě namletého pepře. Nepatří tam ani smetana ani celé vejce. Já jsem se do těchto špaget pustila potom, co nám náš kamarád Kuba vyprávěl o svých "kolínkách carbonara" s vysočinou, eidamem, mlíkem a spoustou kečupu. Tady je recept na ty pravé.

Spaghetti carbonara
2 porce

200 g kvalitních italských špaget
80 g pancetty
50 g parmezánu + na dozdobení
3 žloutky
lžíce olivového oleje
čerstvě namletý pepř

Oddělíme si žloutky a vyšleháme je v misce s nastrouhaným permezánem. 



Dáme vařit vodu na těstoviny (1 litr na 100 g těstovin) a osolíme. Pancettu nakrájíme na kostičky a zbylý parmezán nakrájíme na hoblinky. Do vroucí vody vsypeme špagety a necháme vařit podle času uvedeného na obalu. Pancettu krátce osmahneme na olivovém oleji. 


Poté pánev odstavíme, přimícháme uvařené špagety a vmícháme vyšlehané žloutky. Ozdobíme parmezánem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat