Mayská horká čokoláda
1 čerstvá červená chilli paprička
400 ml vody
200 g kvalitní hořké čokolády
2 skořicové svitky
litr 12% smetany
1 - 2 lžíce třtinového cukru
smetana ke šlehání na ozdobu
lžíce holandského kakaa
V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme rozpůlenou chilli papričku zbavenou semen. Vaříme bez pokličky tak dlouho, až se voda zredukuje na polovinu A odstavíme.
Čokoládu nalámeme na kousky. Do jiného hrnce vlijeme 12% smetanu a přidáme svitky skořice. Pomalu přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu, vyjmeme skořicové svitky a přisypeme nalámanou čokoládu a cukr. Mícháme dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté do čokolády přilijeme část odvaru z chilli papričky. Ochutnáme a pokud není dostatečně ostrá, můžeme ještě přidat. Čokoláda by ale měla pálit jen jemně. Nakonec ušleháme vychlazenou smetanu. Podáváme v malých hrníčcích, zdobíme pevně ušlehanou smetanou a holandským kakaem.
Mňam, mňam, mňam. Mám na to takovou chuť! :)
OdpovědětVymazatWow! Přidávám do olbíbených na časy, když bude venku pod nulou :-)
OdpovědětVymazatWorld By Bella
to vypadá krásně :)
OdpovědětVymazatZapoj se do soutěže na mém blogu :)
http://talktomymoustache.blogspot.cz/2013/09/giveaway.html