Ricottové gnocchi s bylinkami
2 porce
250 g ricotty
30 g parmazánu nebo gran moravia + na ozdobení
70 g hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka)
250 g ricotty
30 g parmazánu nebo gran moravia + na ozdobení
70 g hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka)
půl plechovky loupaných rajčat
stroužek česneku
lžíce nasekané bazalky
stroužek česneku
lžíce nasekané bazalky
sůl
olivový olej
olivový olej
Parmezán nastrouháme najemno, smícháme s ricottou, prošlehaným vajíčkem, moukou, špetkou soli a trochou pepře. Čerstvé bylinky nasekáme a přidáme do těsta. To poté zpracujeme a vyklopíme na pomoučený vál.
V hrnci přivedeme k varu alespoň 2 litry osolené vody. Do ní vhazujeme noky po částech, aby se neslepily a vaříme 2 minuty. Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou, přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku, bazalku a lžičku olivového oleje. Dle chuti osolíme a povaříme 10 minut. Gnocchi podáváme s omáčkou a hoblinkami sýru.
Žádné komentáře:
Okomentovat