27.09.13

Ricottové gnocchi s bylinkami

Recept na jemné a nadýchané noky, které mají lehkou chuť parmezánu. I s omáčkou jsou hotové za 20 minut a připravit je zvládne doopravdy každý. Aby byl oběd rychle hotový opravdu hned, připravila jsem k nokům nejjednodušší omáčku z loupaných rajčat pro sebe a špenát ochucený česnekem a smetanou pro mamku. Ale můžete si je připravit s jakoukoliv omáčkou na těstoviny, která vám chutná.

Ricottové gnocchi s bylinkami
2 porce

250 g ricotty
30 g parmazánu nebo gran moravia + na ozdobení
70 g hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka)

půl plechovky loupaných rajčat
stroužek česneku
lžíce nasekané bazalky
sůl
olivový olej


Parmezán nastrouháme najemno, smícháme s ricottou, prošlehaným vajíčkem, moukou, špetkou soli a trochou pepře. Čerstvé bylinky nasekáme a přidáme do těsta. To poté zpracujeme a vyklopíme na pomoučený vál.


Těsto rozkrojíme na 4 části, každou prsty vyválíme do tvaru hada. Toho pak ostrým nožem rozkrájíme na stejně velké nočky.


V hrnci přivedeme k varu alespoň 2 litry osolené vody. Do ní  vhazujeme noky po částech, aby se neslepily a vaříme 2 minuty. Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou, přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku, bazalku a lžičku olivového oleje. Dle chuti osolíme a povaříme 10 minut. Gnocchi podáváme s omáčkou a hoblinkami sýru.


Žádné komentáře:

Okomentovat