Pečená hruška s gorgonzolou a medem
4 hrušky
200 g gorgonzoly
2 lžíce vlašských ořechů
lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Nejdříve si připravíme dresing. V misce smícháme med, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. A uložíme do lednice.
Hrušky omyjeme, nakrájíme je na cca 5 silnějších plátků a 5 minut pečeme v rozehřáté troubě.
Mezitím si nakrájíme gorgonzolu. Hrušky necháme trochu vychladnout. A poté je poskládáme. Nejdříve plátek hrušky, na něj přijde kousek gorgonzoly a poté zase hruška.
Podáváme s vlašskými ořechy a dvěma lžičkami dresingu.
Žádné komentáře:
Okomentovat