05.10.13

Pečená červená řepa s kozím sýrem

Kdo někdy ochutnal tuhle kombinaci, nemůže se jí nabažit. Tedy pokud má rád kozí sýr, tak moc jako já. S olivovým olejem, vlašskými ořechy, pečenou řepou a tymiánem je prostě výborný. Mnoho z nás zná červenou řepu jen ze školních jídelen. Když se ale dlouho peče, získá mnohem zajímavější chuť.

Pečená červená řepa s kozím sýrem

1 červená řepa
5 lžic čerstvého kozího sýra
několik snítek čerstvého tymiánu
hrst vlašských ořechů
olivový olej

Řepu opláchneme a neoloupanou ji zabalíme dvakrát do alobalu. Hodinu a půl ji pečeme na 200°. Poté ji necháme vychladnout, oloupeme a na několik hodin dáme do lednice.

Před podáváním ji nakrájíme na tenké plátky a kozí sýr na kousky. Na talíř stočíme plátek řepy, na něj položíme sýr, snítku oregána, posypeme vlašskými ořechy a pokapeme olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat