Dnes jsem připravila burgery, ale trošku menší než jindy. Pokud je chcete tak malé jako já, z dávky těsta v receptu vytvarujte cca 6 kusů. Pokud je chcete střední - vytvarujte 4. Pokud jich chcete víc, všechny ingredience znásobte 2.
Taky jsem zvolila omáčku ze zakysané smetany a k hovězímu masu jsem přimíchala čerstvé bylinky. A musím říct, že mi tahle varianta chutná snad i víc než ta s BBQ omáčkou a cibulovými kroužky.
Bylinkové miniburgery se smetanovým dipem
na 8 miniburgerů
8 malých bulek (z 1,5 dávky těsta)
salát little gem
4 ředkvičky
8 malých bulek (z 1,5 dávky těsta)
salát little gem
4 ředkvičky
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce worcesteru
lžíce dijonské hořčice
dvě lžíce nasekané pažitky
dvě lžíce nasekané petrželky
lžička sušeného oregana
sůl
mletý pepř
2 lžíce worcesteru
lžíce dijonské hořčice
dvě lžíce nasekané pažitky
dvě lžíce nasekané petrželky
lžička sušeného oregana
sůl
mletý pepř
4 lžíce zakysané smetany
lžička dijonské hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
lžička dijonské hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
Nejdříve připravíme bulky, které necháme vychladnout pod utěrkou (recept zde). V misce smícháme ingredience na smetanový dip - zakysanou smetanu, lžičku dijonské hořčice, citronovou šťávu, sůl a mletý pepř. Ředkvičky nakrájíme na plátky, salát rozdělíme na jednotlivé listy.
V jiné misce smícháme mleté hovězí maso, hořčici, worcester bylinky, trochu pepře a soli. Poté z nich vytvarujeme 8 placiček, které po jedné osmažíme.
Bulky rozkrojíme (můžeme je na straně řezu trochu opéct), potřeme smetanovým dipem, na něj položíme pár plátků ředkvičky, opečené maso a přiklopíme. Poté je podáváme na listech salátu posypané čerstvě mletým pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat