14.02.14

Kakaové cupcakes s banánem

Ať už Valentýn slavíte nebo ne  - stejně si je určitě někdy upečte. Kombinace vláčného těsta, pařížské šlehačky a banánu snad musí chutnat úplně všem. Recept mám od Chez Lucie, jen jsem místo velkých muffinů upekla ty úplně malinké. Mrzí mě akorát to, že moje cupcakes (a vlastně jakékoliv sladkosti) nikdy nebudou vypadat tak, jak bych chtěla.. ale no co, alespoň jsou dobré.

Čokoládové cupcakes s banánem
na 24 mini-muffinů

200 ml smetany ke šlehání
30 g cukru krupice
25 g holandského kakaa

90 g mouky
lžička prášku do pečiva
špetka soli
25 g holandského kakaa
120 ml horké vody
60 g změklého másla
50 g cukru krupice
1 vejce

1 menší banán


V hrnci smícháme smetanu s kakaem a cukrem a přivedeme k varu. Poté kakaovou smetanu přes sítko přelijeme do nádoby na šlehání, necháme vychladnout a uložíme do lednice. Přes šleháním musí být hodně studená.

Troubu rozehřejeme na 190°C. Připravíme si těsto. Kakao promícháme v horké vodě. V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Máslo utřeme s cukrem, přidáme vajíčko a pořádně promícháme. Do této směsi po částech přimícháme mouku a vodu s kakaem. Formu na muffiny (nebo silikonové formičky) vyložíme papírovými košíčky a rovnoměrně do nich rozdělíme těsto. Pečeme 5 - 10 minut a zda jsou hotové, vyzkoušíme pomocí špejle.



Cupcakes vyjmeme z formiček a necháme je vystydnout. Mezi tím si nakrájíme banán na kolečka.

Do každého mufinu uděláme z vrchu díru tak velkou, aby se do ní vešlo kolečko banánu. Vychlazenou smetanu ušleháme do tuha a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobíme cupcakes.

Žádné komentáře:

Okomentovat