Hovězí steak s pepřovou omáčkou
2 steaky ze zadní částí (svíčková nebo roštěnec min 2 cm silné)
tymián
tymián
pepř a sůl
olivový olej
olivový olej
půl hrnku smetany
lžíce nakládaného zeleného nebo růžového pepře
5cl bílého vína
výpek z masa
lžička dijonské hořčice
lžíce mouky
lžíce nakládaného zeleného nebo růžového pepře
5cl bílého vína
výpek z masa
lžička dijonské hořčice
lžíce mouky
cuketa
červená paprika
tymián
sůl
olivový olej
červená paprika
tymián
sůl
olivový olej
Zeleninu si nakrájíme na proužky a vyskládáme je do olivovým olejem vymazané zapékací misky a dáme pod gril. Maso si opláchneme, opepříme, posypeme tymiánem a na několika místech lehce šikmo nařízneme špičkou nože a prošpikujeme pár kuličkami pepře. Pánev rozpálíme a pokapeme ji olivovým olejem. Maso opékáme 3 minuty z každé strany (medium) a poté osolíme. Do malého hrnce nalijeme výpek z masa, přidáme bílé víno a lehce povaříme, přidáme pepř, hořčici, zalijeme smetanou a necháme redukovat. Pokud omáčka nehoustne, rozmícháme v ní lžíci mouky. Na závěr lžící rozdrtíme pár kuliček pepře v omáčce a osolíme. Pepřovou omáčkou přelijeme hovězí steak a podáváme s grilovanou zeleninou a bagetou nebo pečenými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat