01.06.13

Losos plněný bazalkovým pestem a mozarellou

Nejoblíbenější úprava lososa naší mamky. Bohužel je to pořád ryba, takže jsem uvařila lososa pro ni a pro svého Vojtu, a spolu s tátou obědvala brambory s tvarohem. Ale pokud máte rádi ryby, myslím, že tahle kombinace vás dostane.

Losos plněný bazalkovým pestem a mozarellou

2 filety z lososa
půl bochánku mozarelly
lžíce bazalkového pesta (nebo nadrcená bazalka s olivovým olejem a česnekem)
sůl
olivový olej

6 ks nových brambor
máslo
petrželka

Uvaříme si brambory ve slupce. Rozehřejeme si troubu na 200°. Filety z lososa omyjeme, podélně prořízneme otvor, aby šel z obou stran plnit. Uvnitř lososa namažeme pestem, naplníme natrhanou mozarellou a zvrchu osolíme.



Lehce si vymažeme pekáč olivovým olejem, položíme na něj lososa a dáme na 15-20 minut do trouby. Brambory oloupeme, omastíme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s lososem a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat