Na tu tady recept už mám, ale tenhle je trochu jiný a navíc s ním můžete udělat radost komukoliv budete chtít :) Směs je nejlepší připravit do průhledné skleněné nádoby o objemu 500 - 700 ml (já použila zavařovací sklenici) a připevnit k ní cedulku s návodem na přípravu čokolády.
Taky jsem nesmírně potěšená, že je blog Tiny Meal Time nominovaný v kategorii Objev roku na foodblogroku.cz Neskutečně mě to překvapilo, protože jsem si myslela, že se o mém blogu zas tak neví a navštěvují ho jen mí blízcí :)
Směs na horkou čokoládu s chilli
na 6 porcí
200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
50-100 g třtinového cukru
1 čerstvá chilli paprička
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
50-100 g třtinového cukru
1 čerstvá chilli paprička
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
Návod na přípravu směsi
Bílou a hořkou čokoládu nasekáme na větší kusy. Do skleněné nádoby nasypeme třtinový cukr, vrstvu bílé čokolády a tmavé čokolády. Navrch naaranžujeme svitek skořice, vanilkový lusk a chilli papričku. Uzavřeme a víčko překryjeme kolečkem barevné látky a připevníme gumičkou.
Pokud se vám paprička do sklenice nevejde, přivažte ji k nádobě mašlí.
Návod na přípravu čokolády
Chilli papričky a vanilkový lusk podélně rozkroj na poloviny. Obsah skleničky, chilli a vanilku zalij jedním litrem smetany na vaření. Na mírném ohni za stálého míchání zahřívej, dokud se čokoláda nerozpustí. za občasného míchání nech 20 minut probublávat. Vyjmi koření a servíruj horké v malých šálcích nebo skleničkách. Dle libosti můžeš ozdobit šlehačkou a kakaovým práškem či mletou skořicí.
Něco podobného jsem zvažovala jako vánoční dárek spolužákovi :)
OdpovědětVymazat